M O V I E: Whiplash

largeMovie Time: Een enorm intense film die je bijna gehypnotiseerd achterlaat. Whiplash.

 

 

 

Een veelbelovende jonge drummer, Andrew (Miles Teller), wordt aangenomen bij het beste conservatorium van het land. Hij heeft maar één doel: de beste jazzdrummer worden van zijn generatie. Alles moet wijken voor het drummen, zeker zodra hij wordt begeleid door een professor die extreem ver gaat om het beste in de student naar boven te halen. Andrew gaat mee in dit streven naar perfectie, maar langzaam drijft dit hem tot waanzin.

MV5BMTU4OTQ3MDUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTA2MjU0MjE@._V1__SX1219_SY606_Met het hart in mijn keel en zweethandjes in de bioscoop. Ik zag deze film nu een week geleden, maar het gehypnotiseerde gevoel dat ik kreeg van deze film is nog steeds niet gezakt. Meeslepend verhaal en heel gave filmfragmenten. Een aanrader dus.

MV5BMTQ5Njk1Mjc5N15BMl5BanBnXkFtZTgwNDQ5NTc4MDE@._V1__SX1219_SY606_

 

 

 

 

Trailer: 

Leuk weetje: Tijdens het opnemen van de meest intense oefenscènes, riep de regisseur geen ‘cut!’, zodat Miles Teller door zou drummen totdat hij zichzelf daadwerkelijk uitputte. (Dat is ook goed te zien in de film.)

Deze film krijgt van mij vier hartjes. ♥♥♥♥ (Wat het maximaal aantal te behalen hartjes is in mijn hoofd weet ik nog niet precies maar neem maar van mij aan dat dit heel veel is).

De film Whiplash draait sinds 13 november 2014 in Nederland. 

Leave a Reply